Erik Meijer

Geboortedatum: 14 juli 1953
Geboorteplaats: -
Overlijdensdatum: -
Overlijdensplaats: -
Piet tijdens landelijke intocht(en): 1981

Lars Boom:

Erik J. Meijer  is een Nederlands acteur en poppenspeler.

Meijer leerde het acteervak in de Engelse hoofdstad Londen. Hij speelde rollen in producties als Medisch Centrum West, Thomas en Senior en Paul Verhoevens cultfilmklassieker De vierde man.

Toen poppenspeler Bert Plagman eind jaren zeventig de rol van het Sesamstraat-personage Tommie op zich nam, verving Meijer hem als de speler van diens vorige rol: die van de manshoge pop Pino. Meijer was daarmee de vierde poppenspeler die in de huid van deze vogel kroop. Zijn Pino-stem is te horen op alle langspeelplaten uit begin jaren tachtig waarop het personage voorkomt.

De werkzaamheden van Erik J. Meijer en zijn collega Piet Hendriks voor Sesamstraat werden midden jaren tachtig beëindigd naar aanleiding van een geschil met de regisseur van het programma. Naderhand is Meijer overgegaan tot het produceren van bedrijfsfilms.

Loopbaan als Piet:
Erik Meijer was een van de pieten die de plaats opving van de afwezige Hoofdpiet in 1981 tijdens de inttocht te Hindelo0pen en het grote  Sinterklaasfeest met kinderen in jeugdtheater "De Krakeling" in Amsterdam, met oa een circusnummer van een clown met een hondenact, een poppenkast en de domme goochelaar Tony Presto. Dit programma werd gepresenteerd door Burny Bos